Технология Bio-Care

Замърсяването в градовете е не само риск за здравето ни, но също така има вредно въздействие върху сгради, паметници и инфраструктури. Основната причина за увреждането на сгради е натрупването на органични вещества, които се отлагат върху повърхността.

Biotech е серия Lapitec®, проектирана и разработена да разгражда и отмива органичните частици от атмосферата, които се отлагат на повърхността, като също има и бактерициден ефект.

За постигането на този резултат в приозводството на серията Bio-Care се включва специална форма на титаниев двуокис (TiO2).

Титаниевият двуокис е катализатор, който разгражда органичната материя чрез окисление, благодарение на реакция с естествената слъчнева светлина или изкуственото остветление (фотокатализа).

Титаниевият двуокис също дава на Lapitec® свръх хидрофилни свойства, като усилва отмиващият ефект за премахване на замърсяващи частици от повърхността. Тази важна характеристика ни позволява да определим повърхностите на серията Biotech на Lapitec® като “самопочистващи се”.

Научни изследвания също показаха как мощните окислителни свойства на титаниевият двуокис разрушава бактерии (като ешерихия коли и стафилококи) и плесени, гъбички и микроогранизми, като намалява отделяните неприятни миризми.

Серията Bio-Care е идеалният избор за места, в които трябва да гарантирате висока степен на чистота и хигиена, с противозамърсителни и самопочистващи се свойства.